Çin’de Psikoloji Çalışmaları Yapan Bir Türk Bilim İnsanı: Kadir Uludağ

Çin’de Psikoloji Çalışmaları Yapan Bir Türk Bilim İnsanı: Kadir Uludağ
Categories:

Kadir Uludağ, psikoloji alanında doktora yapmış başarılı bir araştırmacıdır. Şu anda Shanghai Jiatong Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışan Uludağ, lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde ve doktora eğitimini Çin Bilimler Akademisi’nde Psikoloji Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Uludağ’ın 16 adet makalesi bulunmakta olup, bu makaleler psikoloji, davranışsal psikoloji, psikopatoloji, ruhsal hastalıklar, klinik değerlendirme, danışmanlık ve psikoterapötik süreçler gibi konularda önemli katkılar sağlamaktadır. Uludağ ayrıca https://ifx0.com/psychology adlı bir web sitesi kurmuş ve https://psy.ifx0.com adlı bir derginin editörlüğünü yapmaktadır. Uludağ’ın ilgi alanları arasında makine öğrenimi analizi, anlamlı meditasyon, hayvan dostları ve politik nörogörüntüleme gibi konular bulunmaktadır.

Başlıca çalışmaları

Kadir Uludağ’ın Google Scholar profiline göre 16 makalesi var¹.Makalelerinin çoğu psikoloji, davranışsal psikoloji, psikopatoloji, ruhsal hastalıklar, klinik değerlendirme, danışmanlık ve psikoterapötik süreçler gibi konularda¹.

Makalelerinin bazı başlıkları şunlardır: “Machine Learning analysis using Random Forest”, “The Impact of Meaningful Meditation on Post-traumatic Stress Disorder Symptoms in Earthquake Victims”, “Animal Companions During Coronavirus Quarantine to Improve Mental Health”, “Antipsychotic-based machine learning models may help prediction of tardive dyskinesia in patients with schizophrenia” ve “The use of AI-supported Chatbot in Psychology”¹.

Kadir Uludağ’ın ayrıca Prof. Dr. Abdulkadir Çüçen ile birlikte yazdığı “Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Demografik ve Sosyal Özelliklerinin Karşılaştırmalı Analizi” adlı bir makalesi de var².

Kadir Uludağ’ın internette yayınlanmış makaleleri ise şunlardır: “Felsefe nedir?”, “Martin Heidegger: Tarih, Yazgı ve Kader” ve “Sömürgecilik Karşıtı Sûfî Direniş ve Başlıca Nitelikleri”³.

Kaynakça

(1) Çok Yazarlı Makaleler – Prof. Dr. Kadir Çüçen. http://kadir.home.uludag.edu.tr/cok-yazarli-makaleler/ Accessed 3/16/2023.
(2) Çeviri Makaleler – Prof. Dr. Kadir Çüçen. http://kadir.home.uludag.edu.tr/ceviri-makaleler/ Accessed 3/16/2023.
(3) İnternette Yayınlanmış Makaleler – Prof. Dr. Kadir Çüçen. http://kadir.home.uludag.edu.tr/internette-yayinlanmis-makaleler/ Accessed 3/16/2023.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir